top of page

Express our being by creating



Nisam se ni okrenula, a listopad je već pri kraju. Osjećaju se znatno hladnija jutra i sve kraći dani, mraz je blizu i vrtovi se spremaju za zimu.



Dalije polako odlaze i prva dva prava mraza bit će za njih presudna. Do tada još uvijek uživam u njima. Znatno su slabije, vjetar, ali i životni ciklus su učinili svoje. No, i dalje su mi lijepe. To je cvijeće koje je obilježilo ovu našu godinu. Obilježilo ju je svojim bujnim cvatom i dodalo ljepotu u njenu čudnovatost i nesvakidašnjost. Cvijeće koje smo prvo posadili u naš cvijetnjak, u naš novi dom i zato mi je teško rastati se od njega. No, jednako tako se veselim njegovom spremanju za nova proljeća. Gomolji su se umnogostručili i toplo se nadam da će ih se čim više moći iskoristiti za novu sadnju.


Jednako tako, dalije su dokaz da mogu stvarati. Da mogu stvoriti ono što zamislim, da voljom i upornošću mogu puno toga. I moguće je sve što nam na prvu izgleda nedostižno i nemoguće. Koliko god mi se vrt nekada činio dalekim, evo ga ovdje. Zahvalna sam na svakoj riječi koja mi je pomogla i koraku koji sam se usudila učiniti kako bih jednog dana mogla doživjeti ovo zadovoljstvo. Dokazati prvenstveno sebi da mogu i plodove svog uspjeha dijeliti drugima sa radošću i sa srcem.


” We express our being by creating. Creativity is a necessary sequel to being.” - Rollo May









I kao svaki puta u životu, kada prijeđeš jednu stepenicu, koračaš na drugu. Meni je to nova sezona, nova učenja i novi pokušaji. U zemlju sam stavila proljetne lukovice narcisa i tulipana. Iako me čeka još dosta poslova ujesen, ne bojim ga se. Uživam u svakoj sekundi provedenoj u zelenilu i dirajući zemlju. Slušajući zujanje kukaca oko mene i gledajući vrijedne radnike u zemlji. To je nešto što me istovremeno opušta, ali obogaćuje misli i daje nove ideje za stvaranjem i u razdoblju smiraja.


Ne dajem si zadatke koje moram odraditi u roku, naprotiv, dajem si zadatke koji u meni potiču mir i zadovoljstvo, a pritom nesvjesno pomiču vlastite granice i mijenjaju moj pogled na svijet. Dozvoljavaju mi kreativnost, iščekivanje, izražavanje i nadu u sutra. Upravo je to ono što me čini ispunjenom i sretnijom.







bottom of page