top of page

Colors on a rainy day

Kišnu nedjelju proveli smo u jednom malom, drugačijem svijetu. Umjesto negodovanja što smo zatvoreni u stanu, otvorili smo vrata kućice za lutke Cherry Tree i prepustili se svijetu u bojama. Svijetu krpenih lutkica, sićušnih stolića, krevetića, čašica za kavu i čajnika.....



Ovu je kućicu za lutke Stela dobila kao poklon za treći rođendan i otada je kućica dio njenog carstva. Često se dogodi da djetetu igračka brzo dosadi, no ova kućica nam je svima posebno draga i često se svi zajedno okupimo i preslagujemo njen namještaj, mijenjamo raspored prostorija i glumimo ulogu lutkica.



Ovaj predivan, maleni svijet, pomno izrađenih detalja od drva osmislila je obiteljska tvrtka iz Velike Britanije Le Toy Van.


Dizajn, materijali i sigurnost igračaka odraz su ljubavi i osviještenosti koje ulažu u izradu ovih igračaka, a vjerujem kako igračkama ne mogu odoljeti ni odrasli. Mi smo uspjeli sakupiti namještaj za sve prostorije u kućici, ali je volimo dopunjavati i vlastitim kreacijama i idejama.



Sjećam se svog djetinjstva. U to vrijeme nije bilo toliko igračaka niti sam imala toliko mogućnosti koliko je imaju današnja djeca, no mašta je bila ta koja je otvarala sva vrata i činila sve mogućim. Teta je voljela šivati i mojim je lutkicama stvorila najljepše odjevne predmete, a meni kostime. Kućica za lutke je bila jedna od mojih najvećih želja. Nisam je uspjela imati ovakvu kakvu danas ima Stela, no element u ormaru je poslužio za to. Teta je šivala, a ja bih tražila sitne predmete koji su predstavljali namještaj i detalje u kući.




Danas kada sam mama, ponovno proživljavam isto. Katkad se na trenutak zaigram i više nego djeca. Razumijem ih kada traže dio svoga svijeta i potičem ih sanjarenju... sada još i više vjerujem u moć mašte i ne želim da ikada prestanu maštati...






bottom of page