top of page

Bedtime stories



Uvečer, kada se sve i svi oko nas smire, kada se okupamo i večeramo, vrijeme je za trenutak mašte i komadić čarolije koju nam donose dječje slikovnice. Okupimo se u krevetu, upalimo noćno svijetlo koje tek obasjava čarobne likove iz šuškavih stranica najdražih knjiga Polagano čitamo što nam pripovijedaju, ali na trenutak i zastanemo kako bi samo promatrali likove i zamišljali nastavke priča. To vrijeme posebno volimo.



Od ove je godine Stela u vrtićkoj grupi koja uči engleski jezik. Učenje je koncipirano kroz uvođenje stranih riječi kroz svakodnevne aktivnosti i igru, djeci se strani jezik ne nameće niti oni imaju osjećaj učenja. Te male glavice su kao spužvice i brzo upijaju sve novo, pa je tako već u tri tjedna savladala dvije pjesmice i poneke nove riječi. Ovakav pristup nenametljivom učenju kroz igru i razne redovne aktivnosti, odlučili smo nastaviti i kod kuće. Stoga smo uveli i slikovnice na engleskom jeziku. Već na prvi pogled magična i posebna jest slikovnica Lonely in the Land of Letters koja donosi ne samo englesku abecedu već i predivne ilustracije kojima već na prvi pogled privlači pažnju i interes djece.



Iako smo stranim jezicima u današnje vrijeme okruženi sa svih strana, te se isti može učiti na razne načine, ovi trenuci imaju neku posebnu draž. San je svakako ljepši nakon zajedničkog druženja, osmijeha i maženja, a malene glavice ispunjene bajkovitim likovima i maštom, te bogatije za neku novu riječ...




bottom of page