top of page

5 easy fall decorating ideas



Jesen je na vratima… Za nas novi počeci, novi planovi, nove ideje. Za prirodu kraj vrućeg razdoblja i laganog spremanja na počinak – početak smiraja. Upravo ova prijelazna faza prirode iz razigrane u umirujuću, često je najljepša i inspirativna, puna slatkih mirisa i toplih, žarkih boja kojima ne možemo odoljeti. Svaka promjena u prirodi ujedno je znak i motivacija i za promjenu dekorativnih detalja u domu.

Unoseći boje i mirise u vlastiti dom, način je kako ostati povezan s prirodom. Donosim 5 jednostavnih savjeta kako svečano i ukusno ukrasiti svoj dom u jesenskom dijelu godine. Sve što ti je potrebno nalazi se u prirodi i potpuno je besplatno!  1. Bundeve


Sinonim za jesenske dekoracije. Prekrasne bundeve svih veličina i oblika nezaobilazan su detalj u dekoriranju ulaza u dom, trijemova, balkona, kutova dnevnih soba i blagovaonskih stolova. Odaberite bundeve pastelnih boja ili ih sami obojite u bijelu ili neutralnu nijansu. U ukrasnoj posudi, na čelu stola, bundeva je dovoljna da se u prostor unese jesenski duh. Iskoristite ih i za pokoju deliciju koju ćete poslužiti uz Vašu dekoraciju.




2. Osušene hortenzije i sadarka

Ukrašavanje cvijećem je uvijek dobrodošlo, makar i osušenim! Hortenzije, osim što su prekrasne u punom cvatu tijekom ljetnih mjeseci, svojim zagasitim bojama, ali i dalje punim laticama prekrasan su dekorativni detalj i kada se osuše. Sadarka, uvijek profinjena bijela čipka, predivna je biljka za cvjetne bukete i vjenčiće. Posložite ih oko bundeva u svečane ili vintage posude ili same posložite u vaze. Simbolizirati će jesen, te stvarati romantičan, sanjarski dekor.





3. Grane pamuka Grane pamuka predstavljaju poseban, sam po sebi dovoljan, dekorativni detalj. Kombinacija osušenih stabljika i romantičnog, nježnog, bijelog vrha odražava ljepotu u jednostavnosti i minimalizmu prirode




4. Grane

Grane su vrlo praktičan dekor u prostoru. Za dojam jednostavnosti i minimalizma nije ih potrebno dodatno ukrašavati, no možete se poigrati kreativnošću i ukrasiti ih minimalnim detaljima (npr. vrpcama, špagom). Iskoristite ih i za izradu jednostavnog jesenskog vjenčića kojeg ćete objesiti na ulazna vrata ili prozor. Najčešće se koriste tanke grane breze, vrbe, vinove loze ili bršljana.


5. Bobičasti plodovi

Bobičasti plodovi poput brusnice i šipka predivan su detalj kojim se dekoriranje može  izvrsno upotpuniti. Iskoristite ih kao jesenski veo u obliku girlande ili jednostavno omotajte oko deblje svijeće ili posude. Crvena, topla boja naglašava boju jeseni i daje dodatan pečat uređenju doma u ovom dijelu godine.


Pinterest

Iskoristi lijepi dan, prošetaj prirodom i dozvoli jeseni da u tebi probudi maštu i kreativnost!

Ako voliš jesen u tvom domu, pošalji i podijeli neke ideje s nama. Radost kreativnosti je zajednička za sve nas! 

bottom of page