top of page

New home





Živjeti u kući sa dvorištem, vrtom i cvjetnjakom oduvijek je bio moj san. Taj bi me scenarij uvijek vraćao u djetinjstvo, u vrijeme kada me čuvala baka: Ona je obožavala svoj vrt i cvijeće. Tu je ljubav usadila i u mene kao svog vrijednog pomagača ni ne sluteći kako će se to odraziti na moju budućnost.


Iako su me tijekom kasnijih godina život i mogućnosti odveli u nekom drugom smjeru, ljubav prema mirnijem i pomalo seoskom načinu života s muževe i moje strane potiho je tinjala i dalje te od tog sna nikada nismo odustali.

Ovo pišem jer se naš san ovih dana ostvario i u narednom ćemo periodu dodavati kockice koje su nam cijelo ovo vrijeme nedostajale.

Nije stvar u promjeni zidova, stambene kvadrature i pogledu na neke druge strane svijeta. Stvar je u želji da usporimo svoj život u vremenu u kojem se sve mjeri količinom, uspjehom i žrtvuje san za neki opipljivi razlog. U želji za slušanjem tišine, osjećajem mira i svjesnog prolaska vremena. Odabrali smo sporije korake kroz život i održivi način života.


Koliko god su djeca već narasla, želimo im pružiti jedan zdraviji i ležerniji dom, jednu drugu dimenziju života i život u skladu sa samim sobom i sa drugima. Želimo ih osvijestiti o tvarima koje ih okružuju i kako sami mogu utjecati na ono što unose u svoj organizam, bilo to preko emocija, hrane ili kozmetike.


"Udoban dom je svjestan dom. Način na koji živimo utječe na svijet oko nas."


Živjeti u skladu sa samim sobom i sa drugima znači stvarati siguran, udoban i funkcionalan dom za sebe i svoje voljene, jesti zdravo i svježe te pokušati neke od namirnica i sami uzgojiti.

Važno je pokušati smanjiti otpad i uštedjeti vodu.


Pokušajmo spasiti prirodu dok nije prekasno svojim malim koracima i odlukama u tom smjeru. Svijet koji i kakav ostavljamo - ostavljamo svojoj djeci i njihova budućnost ovisi o tome.






Naučila sam mnogo proizvoda za osobnu njegu i čišćenje doma napraviti sama. Ponajprije osviještenost, a svakako i svakodnevno učenje o tome što nas sve okružuje pomogli su mi da stvorim dom bez kemikalija.


Iako je naša kuća trenutno jedno veliko gradilište i ne nalikuje na dom, već se sada tamo osjećam povezanom, sretnom i potpunom. Mogu osjetiti miris šume, čujem i vidim život, osjećam travu pod bosim nogama. Osjećam se živom.


Živjeti na održiv način nije ograničavajuće, naprotiv nudi mnoštvo mogućnosti, razvija kreativnost i daje slobodu. I upravo to me veseli!




bottom of page